Bagātība un nabadzība Dieva Valstības teritorijā. Evaņģēlija žēlastības praktiskā nozīme

"Jo jūs zināt mūsu Kunga Jēzus Kristus žēlastību, ka Viņš, bagāts būdams, ir tapis nabags jūsu dēļ, lai Viņa nabadzība kļūtu jums par bagātību" (2. Korintiešiem 8:9).

Neskarsim ierasto reliģisko demagoģiju pseidožēlastības sakarā. Šo jēdzienu daudzi izmanto tikai, lai attaisnotu vai piesegtu savu daļēji pasaulīgo, daļēji kristīgo dzīvi.

Es nevienam neko neesmu parādā, jo es neesmu zem likuma, bet gan zem žēlastības. Mani glābj nevis darbi, bet žēlastība, tāpēc dzīvoju brīvi, kā uzskatu par pareizu, utt.

Taču aplūkosim tuvāk Dieva žēlastības praktisko aspektu. Pamatojoties uz lasīto fragmentu, žēlastības nozīme ir Viņa resursu pārdale.

Un mūsu aicinājuma jēga ir bagātināt savus tuvākos ar to, ar ko Tas Kungs mūs ir bagātinājis. Iztukšojiet savas dārgumu krātuves to cilvēku labklājībai, kuriem šodien nekā nav.

Vēl viena svarīga šķautne: bagātinot savu tuvāko, nebaidies nonākt trūkumā. Šī nabadzība ir svētīga, jo garantēti tā tiks piepildīta.

Ir sasodīta nabadzība, kā tam zudušajam dēlam, kad viņš izšķērdēja savu īpašumu un palika pie sasistas siles.

Bet ir svētīga nabadzība, kad tu nodod savu bagātību cietējiem un izsalkušajiem nabagiem.

Pazudušā dēla nabadzība ir neaizvietojama, tāpēc tā noved pie apkaunojošas verdzības un nāves. Turpretim Dieva Dēla nabadzība noteikti tiks piepildīta, tāpēc tā jūs novedīs pie pārdabiskas labklājības un valdīšanas.

"Svētīgs, kas rūpējas par grūtdieni! Tas Kungs viņu izglābs ļaunā dienā" (Psalms 41:2).

Lūk šeit mēs runājam par svētīgu nabadzību un piepildāmu iztrūkumu. Pilno versiju var noskatīties šeit (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas