Vasarsvētku diena. Unikāls fenomens vai praktiskas rīcības ceļvedis? 18.10.2023

Lielisks vēstījums baptistiem, vasarsvētkiem un tai skaitā arī harizmātiem. Pēc likteņa gribas man nācies būt visās augstāk minētajās konfesijās. Un, protams, katrai konfesijai bija sava attieksme pret Svētā Gara kristībām.

Piemēram, Alma-Atas baptistu draudzē simtiem reižu dzirdēju, kā vasarsvētku draudzēm piederīgos sauca par apsēstiem cilvēkiem. Un vecākais presbiters dēvēja lūgšanu mēlēs par dēmonu izpausmi.

Un pēc tam, kad es piedzīvoju Svētā Gara kristību, viņi pilnībā atteicās no manis, publiski apgalvojot, ka brālis Ljoša ir pārdevis sevi velnam.

Vasarsvētku draudzē, kurā nokļuvu pēc baptistiem, bija cienīga un cieņpilna attieksme pret Svēto Garu. Lūgšana mēlēs un pravietiskais vārds tur bija norma. Bet konservatīvās reliģiskās audzināšanas un mācības iztrūkuma dēļ arī tur notika šķelšanās. Vecākie brāļi mūs apsūdzēja par to, ka māsas pārstāja valkāt lakatiņus un mēs sākām lūgties mūzikas pavadībā.

Bet galvenais, ka mums pēkšņi ir arī mācība par apgraizīšanu un līdzkrustā sišanu. To viņi kategoriski nevarēja pieļaut.

Un tā, pirms 34 gadiem, šādos apstākļos mēs no viņiem atvadījāmies.  Drīz vien radās Jaunās paaudzes draudze, kas vēlāk pārtapa par Starptautisko kustību.

Mēs vērīgi sekojam, lai Svētais Gars vienmēr un visur būtu prioritāte numur viens. Kā sprediķī, tā arī lūgšanās. Gan dievkalpojumā, gan radošajā laboratorijā.

Es domāju, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt mūsdienu skatījumu uz Vasarsvētku dienu. Jūsu uzmanībai - desmitā nodarbība ar nosaukumu Vasarsvētku diena. Unikāls fenomens vai praktiskas rīcības ceļvedis?

Skatieties šeit (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas