Kas ir svarīgāks mūsu ticībā Dieva priekšā – darbi vai lūgšanas? 17/05/2023

"Ko tas palīdz, mani brāļi, ja kāds teic, tam esot ticība, bet tam nav darbu? Vai ticība viņu var izglābt?

Ja brālis vai māsa ir kaili un tiem trūkst dienišķas barības, bet kāds no jums viņiem teiktu: ejiet ar mieru, sildieties un baudiet barību, - bet nedotu viņiem to, kas miesai vajadzīgs, ko tas palīdz?

Tāpat arī ticība, ja tai nav darbu, tā pati par sevi ir nedzīva" (Jēkaba 2:14-17).

Ir iespaids, ka Jēkabam ir prātā tikai ticība, kas apstiprināta ar darbiem, un lūgšanai, šķiet, ar to šeit nav nekāda sakara. Par to ne vārda. Bet vai tā ir? Apspriedīsim to.

Par pamatu ņemsim divus mūsu ticības aspektus: lūgšanas un darbus. Daži lūdz un neko nedara. Citi kaut ko dara un pat nelūdz.

Farizeji lūdza stundām ilgi, un Tas Kungs to visu nosauca par tukšu pļāpāšanu un liekulību. Un Rahaba, netikle, kura nemaz nelūdza, turklāt meloja policijai par izlūkiem, tos glābjot, iekļuva ticības varoņu zvaigznājā.

Kas tad ir galvenais ticības apliecinājums – lūgšanas vai darbi?

Kas ir svarīgāks Dieva priekšā - ticība, kas apstiprināta ar darbiem, vai var aprobežoties tikai ar lūgšanu?

Uz šiem jautājumiem mēģināju atbildēt trešdienas dievkalpojuma laikā. Esmu pārliecināts, ka šī ziņa bija lieliska sagatavošanās rītdienas saziņai tiešraidē.

Ļoti iesaku noskatīties šodienas dievkalpojumu, lai rītdienas raidījums būtu saprotamāks un praktiski atšifrēts (Krievu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas