Kungs, vai maz ir to, kas tiks izglābti? 26.03.23.

"Un Dievs lai nedotu tiesu Saviem izredzētiem, kas dienu un nakti viņu piesauc, kaut gan Viņš vilcinās? Es jums saku: Viņš viņu lietu izlems visai drīz. Bet vai Cilvēka Dēls, kad Tas nāks, atradīs ticību virs zemes?" (Lūkas 18:7-8)

“Bet kāds Viņam jautāja: "Kungs, vai to ir maz, kas tiks izglābti?" (Lūkas 13:23)

Uz tūkstošiem krusta karu fona Āfrikā, Indijā, Pakistānā un pat Eiropā izklausās tik dīvains jautājums.

Mēs redzam, cik daudz cilvēku pēc sprediķa stadionā iznāk lūgt par grēku nožēlu. Neviļus rodas jautājums: cik no viņiem patiesībā nonāks debesīs? Vai tiešām maz ir izglābto?

Sakiet, vai tas ir jautājums vai ironija? Vai uzaicinājums iznākt priekšā un atkārtot lūgšanu tiešām ir pestīšanas garantija?

Es lūdzu jūs, nesteidzieties atbildēt. Te ir par ko padomāt. Glābšana nav cilvēka, bet Dieva kompetence. Galu galā grēciniekus glābjam nevis mēs, bet Kungs Jēzus Kristus. Viņš ir Pestītājs un Glābējs, un mēs esam tikai sludinātāji.

Tāpēc jautājums ir Viņam: vai maz ir to, kas tiek izglābti? Un atbilde, kā atskurbinoša duša: kad Cilvēka Dēls atnāks, vai atradīs ticību virs zemes?

Ja būs ticība, būs pestīšana. Ja nebūs ticības, vēl mazāk būs to, kas tiks izglābti.

Par kādu ticību mēs šeit runājam? Kur Cilvēka Dēls meklēs ticību – to sirdīs, kas sludina, vai to sirdīs, kas dzird? Kura ticība galu galā iedarbina patiesas pestīšanas procesu?

Lūk, cik sarežģīta izrādījās svētdienas vēstījuma tēma. Iesaku noskatīties līdz beigām (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas