Aiga Rotberga. Nurgula Mamirova. Starptautiskā kristīgo ārstu asociācija. 15.03.23.

Pirms vairāk nekā pusotra gada man bija tikšanās ar Latvijā pazīstamo akušieri-ginekologu Aigu Rotbergu.

Šajā laikā viņa jau vairākkārt ir piedalījusies paneļdiskusijās mūsu vietnē. Un katru reizi no viņas lūpām esmu dzirdējis ideju izveidot kristīgo ārstu asociāciju.

Protams, tas atbalsojās arī manā sirdī. Tāpēc tā labā centos izdarīt visu, kas mūsu spēkos. Vismaz izteikt šo ideju dažādās valstīs, kurās šajā laikā nācās būt.

Mūsu pēdējā brauciena laikā uz Baku sazinājāmies ar starptautiskās organizācijas ICMDA pārstāvjiem. Viņi izteica lielu vēlmi mūs iepazīstināt ar saviem vadītājiem.

Viņi turēja savu vārdu. Pēc sešiem mēnešiem Latvijā viesojās viens no viņu Eiropas pārstāvjiem, Eiropas biroja Rumānijā vadītājs Deivids Illa.

Novembra konferences laikā ar viņu mēs arī sarīkojām iepazīšanās tikšanos.

Pēc tam radās visi nepieciešamie priekšnosacījumi ICMDA Baltijas biroja atvēršanai Rīgā. Nu, kā jūs, iespējams, uzminējāt, stingrā Aigas Rotbergas vadībā.

Mūsu acu priekšā dzīvē tiek īstenotas idejas, kas nākušas no debesīm. Process ir sācies. Un lūk, tieši vakar mēs aizvadījām vēl vienu svarīgu posmu.

Dr. Nurgula Mamirova, kura ir ICMDA vadītāja asistente Eirāzijā, ieradās pie mums oficiālā vizītē. Bija patīkami iepazīties ar Nurgulu, jo īpaši tāpēc, ka esam gandrīz tautieši. Viņa ir nākusi no Kirgizstānas.

Vakara dievkalpojumā kārtējo reizi organizējām ICMDA prezentāciju.

Bija arī neliela diskusija par medicīniskās aprūpes specifiku no kristīgā pasaules uzskata viedokļa.

Pilnībā šo sanāksmi varat noskatīties šeit (Krievu valodā). Garantēju, ka būs, kā vienmēr, nestandarta, aizraujoši, interesanti.

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas