Spēja uzdot jautājumus ir veselīgu attiecību pamats. 25.01.23.

Dažreiz mēs paši, nepievēršot uzmanību, šķiet, šādiem niekiem, pēkšņi sākam sajust vientulību. Iekšēju tukšumu un ārēju izolāciju.

Izrādās, ka klusēšana ne vienmēr ir zelts. Reizēm tas ir nepanesams, nomācošs, nāvējošs klusums, no kura tik ļoti gribas izlēkt. Un pēc iespējas ātrāk.

Katra cilvēka pamatvajadzība ir komunikācija. Dialogs. Viedokļu apmaiņa. Saprašanās. Un kā loģiskas sekas - mijiedarbība vai sadarbība.

Viens laukā nav karotājs. Cilvēkam nav labi būt vienam. Un jums nevajadzētu pierast pie šī stāvokļa.

Kādu dienu, privāti par to domājot, pēkšņi iekšēji saklausīju frāzi: Cilvēks, kuram jau sen neviens nav uzdevis jautājumus...

Šķita, ka frāze ir aprauta. Un kas tālāk? Es gaidīju vēl pāris dienas. Un kā jūs domājat, frāzes otrā daļa parādījās tikpat negaidīti kā pirmā. Pabeigtā doma mani nedaudz saviļņoja.

Cilvēks, kuram jau ilgi neviens nav uzdevis jautājumus, reiz pārvērtīsies par tukšu vietu.

Lūk tas, patiesības brīdis. Izrādās, spēja uzdot jautājumus ir veselīgu attiecību pamats. Cieņas pamats. Patiesas draudzības un mīlestības pazīme. Gan horizontāli ar cilvēkiem, gan vertikāli ar Dievu.

Es pēkšņi sapratu, ka pareizi jautājumi ir visu sākumu sākums. Dzīvības un attīstības pazīme.

Jūs saviļņojošu jautājumu klātbūtne, pārvērš tuksnesi par dārzu. Un jautājumu iztrūkums jebkuru ziedošu dārzu pārvērtīs par tukšu vietu.

Lūk, kāpēc Tas Kungs saka: "piesauc Mani, tad Es tevi uzklausīšu un tev atklāšu lielas un brīnišķas lietas, kas tev nebija zināmas".

Pats Kungs vēlas dzirdēt mūsu jautājumus. Jo Viņam jau ir atbildes. Un starp rindām var dzirdēt: Draugi, lūdzu, nepārvērtiet Mani par tukšu vietu ar savu klusēšanu un vienaldzību.

Mācīsimies uzdot jautājumus saviem tuvākajiem, ceļot viņu pašcieņu un pārveidojot savu apkārtni. Un arī mūsu Kungam. Arī šeit darbosies sēšanas un pļaušanas likums.

Sējot vienaldzību, mēs pļausim visu vienaldzību. Sējot labsirdību, pļausim savstarpīgu mīlestību.

Mūsu aicinājums nav pārvērst cilvēkus par tuksnesi, bet gan ar Dieva palīdzību palīdzēt tiem uzplaukt, smaržot un pārveidoties.

Pilnībā šo vēstijumu varat skatīties šeit (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas