9 maijs. Tik daudz gadus. Mūsu Analogunavas valstī

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, 9.maijā, uzstājās ar runu Uzvaras parādē Maskavā. Lielāko daļu savas runas viņš veltīja karam Ukrainā.

https://youtu.be/7JEYtErv0N4  (Krievu valodā)

Prezidents atkārtoti uzsvēra, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir "nepieciešams pasākums". Pēc viņa teiktā, kopš gada sākuma pie Krievijas robežām "notiek atklāta gatavošanās soda operācijai Donbasā, iebrukumam Krimā, Kijevā paziņoja par kodolieroču radīšanu".

Pēc Putina domām, Krievija "deva preventīvu pretdarbību agresoriem". Viņš Maskavas rīcību nosauca par "piespiedu, savlaicīgu un vienīgo pareizo lēmumu".

Atkārtot, nu, gandrīz pilnībā Lukašenko muļķību, ir straujš reitinga kritums. Uz ilgu laiku kaut kur nomaļā Sibīrijas bunkurā iesprūduša novārguša tirāna psihosomatika jeb paranoja, 

Veicot preventīvus triecienus ienaidnieka pozīcijām, kāpēc gan netrāpīt NATO militārajām bāzēm Eiropas teritorijās? Tā, lai nešķistu par maz.

Vai arī sākt preventīvu triecienu ASV teritorijā, lai aizstātu Baidenu. Tā būtu saruna no spēka pozīcijām. Tad šiem apgalvojumiem būtu vismaz kāds svars.

Vāji???

Nu protams. Ne tā svara kategorijām. Mēs nevelkam. Cita lieta, Ukraina.

Zem melīgiem saukļiem par Donbasa iedzīvotāju aizsardzību, desmitiem mierīgu Ukrainas pilsētu nolīdzināšana līdz ar zemi, šādos paziņojumos nav nekādas loģikas un veselā saprāta. Reāla fašisma demagoģija, meli, absurds un tumsonība.

Ielīst kaimiņu dārzā un, apsūdzot viņus nacismā, šaut, izlaupīt un izvarot sievietes,

un pēc tam ar gudru skatienu paziņot: "Krievija bija spiesta to darīt, un tas bija vienīgais pareizais lēmums." Tēvoci Vova, kas ar tevi notiek???

Bandera rēgojas visos skapjos, no visiem stūriem.

Bet viņa taču nav, ir tikai portreti.

Bet tu esi dzīvs. Padomā Vova.

Tavi portreti arī ir katrā birojā.

Vai tā tiešām ir vajāšanas mānija vai kāda ļauna līdzatkarība, piemēram, sado-mazo?

Vai arī tā ir tikai vīģes lapa, ko propaganda izmanto kara noziegumu slēpšanai? Kā zināt... Kā zināt...

Bet nav šaubu: uzvaras neprāta reliģija vājinās.

Par ko arī gāja runa starp rindām šodienas ziņojuma otrajā daļā Sarkanajā laukumā.

Tur nebija pat mājiena par uzvaru Ukrainā. Nebija ne miņas par “speciālās operācijas” pārcelšanu “kara” formātā, kam būtu nepieciešama vispārēja mobilizācija. Un tas nozīmē, ka viņi publiski atzina savu neveiksmi.

Ļoti drīz viss nostāsies savās vietās. Zem mēness nekas neturpinās mūžīgi, arī Putina kungs.

Tuvojoties beigām, neviļus rodas jautājums: vai tiešām 77 gadus valstī nekas cits nozīmīgs nav noticis, lai šodien tik nopietni pieķertos šim datumam un dzīvotu pagātnē?

Noslēgumā mūsu jaunais draugs Nikola Serga Fans apkopos to pašu argumentāciju, bet nedaudz citā formātā.

Viņa pēdējais klips ir nekaunīgs, nepieglaudīts, mēreni rupjš un skarbs, bet pats galvenais, ka godīgs un taisnīgs (Krievu valodā):

 

Komentāri

Populāras ziņas