Gudrība, kas nāk no augšienes, meklē saprātīgumu, kas mīt uz zemes. To tikšanās brīdis ir radikālu pārmaiņu sākums

“Klau! Vai gudrība nesauc, un vai atziņa neliekas sevi dzirdam? Tiešām, tā stāv kalnu augstumos atklāti ceļā un pat ielas malā. Pie pilsētas vārtiem, kur tajos var ieiet pa durvīm, viņa skaļi kliedz un brēc: "Ak, jūs vīri, ar saviem kliedzieniem es vēršos pie jums, un mani saucieni domāti ļaudīm! Veltījiet, neprātīgie, savu uzmanību gudrībai, un jūs, ģeķi, lieciet manus vārdus sev nopietni pie sirds!

Es, gudrība, mītu līdzās atziņai un māku dot labu padomu“ (Salamana Pamācības 8:1-5, 12).

Dažreiz rodas ilūzija, ka Dieva gudrība slēpjas no mums, cik vien var. Un mēs, izmisīgi cenšoties to atrast, uzskrienam vai nu aizvērtiem vārtiem, vai arī tukšām sienām.

Un pat saucot sevi par "Dieva Meklētājiem", mēs piekrītam meklēt Viņu visu savu apzinīgo dzīvi.

Un, visbeidzot, neatrodot vēlamo rezultātu, mēs vainojam debesis: nu, kur Tu biji, Kungs, kad man bija tik slikti. Kad viņi mūs bombardēja un nogalināja? Un kāpēc tas notika ar mums?

Tādas tipiskas problēmas. Tādi tipiski jautājumi. Un mūsu Kungam ir pretjautājums, gandrīz kā tajos senajos laikos:

"Jeruzāleme, Jeruzāleme, tu, kas nokauj praviešus un nomētā ar akmeņiem tos, kas pie tevis sūtīti! Cik reižu Es gribēju sapulcināt ap Sevi tavus bērnus, kā vista sapulcina savus cālīšus apakš saviem spārniem, bet jūs negribējāt" (Mateja 23:37).

Biedri, attopieties!!! Ilgi pirms tas viss notika, es jūs meklēju.

Klauvēju pie jūsu durvīm, lai brīdinātu par to, kas jūs sagaida. Taču jūsu sirds durvis bija aizvērtas. Šeit runa ir ne tikai par politiskajiem līderiem, bet arī par priesteriem.

Astoņus gadus, visu šo zinot, žonglēt ar saukļiem un flirtēt ar ienaidnieku ir noziegums. Un neviens no kristiešu vadītājiem viņam par to neteica.

Nepievēršot uzmanību Krievijas provokācijām par DPR un LPR, jūs ar gudru izskatu tirgojāt savas pašu ogles savai tautai par trīskāršām cenām zem ārzemju zīmola. Un tās ir tikai sīkas detaļas par jūsu milzīgajai negodīgas peļņas sistēmai. Kas tas ir???

Tā ir nelietība un nodevība. Un tagad tu pēkšņi attapāties...

Cienījamais Petro Porošenko, jūs kā prezidents neko neizdarījāt, lai novērstu šo katastrofu. Uz šī fona jūs esat ne mazāks noziedznieks kā galvenais Ukrainas ienaidnieks - Kremļa agresors Putins.

Dievs tiks skaidrībā ar jums sīki un smalki. Kam daudz dots, no tā daudz arī tiks prasīts.

Neviens un nekad nespēs atrisināt šodienas problēmu ar šodienas metodēm. Tas Kungs mūs vienmēr brīdina iepriekš. Svētīgs, kas dzird Viņa pravietisko vārdu.

Saskaņā ar šo pašu pravietisko vārdu Latvija kļūst par "kristīgās kultūras un garīgās atdzimšanas citadeli Eiropas telpā".

Kā arī par patvēruma vietu dažādu kategoriju bēgļiem.

Tas notiek mūsu acu priekšā, un tas jau ir sācies. Kam ir acis, lai saredz. Kam ir ausis, lai sadzird, ko Gars saka draudzēm.

Jau otro svētdienu mūsu dievkalpojumos ir vairāk nekā trīsdesmit bēgļu no Ukrainas. Mēs palīdzam, cik varam.

Tai pašā bāzē, Irlavas 7, jau esam atvēruši biroju, lai koordinētu palīdzības sniegšanu bēgļiem. Un īpaši savējiem pēc ticības. Par to mēs sīkāk paziņosim nedaudz vēlāk.

Tikmēr mēs piedāvājam jūsu uzmanībai svētdienas dievkalpojuma pilno versiju ar vispārīgo nosaukumu: Gudrība, kas nolaižas no augšas, meklē saprātīgumu, kas mīt uz zemes. To tikšanās brīdis ir radikālu pārmaiņu sākums (Tulkojums Latviešu valodā).

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas