Tie nav jūsu svētki, kungi. Ieskicējums no malas

"Tu neesi prezidents, bet Latvijas kauns!" "Pūt atpakaļ uz savu Vāciju!" "Liekulis! Nodevējs! VDK stukačs!"

Šādus un citus saukļus šodien izkliedza rīdzinieki Egilam Levitam, kad viņš ieradās pie rajona tiesas nama, lai atklātu pieminekli disidentam Gunāram Astram. Cilvēku bija daudz, labi svilpa.

Šādi šo akciju prezentēja neatkarīgi žurnālisti. Un, lai pārliecinātos, skatieties šeit.

Tikmēr mūsu gavēnis turpinās. Šodien ir ceturtā diena. Un jau pieminētā situācija vēlreiz uzrāda mūsu politiskās sistēmas briesmīgo krīzi.

Sējas un pļaujas likumu neviens nav atcēlis. Par cik pašreizējais režīms neprātīgi mīda savas tautas intereses, tad šī pati tauta jūs nicinās un ienīdīs. Tie nav jūsu svētki, labie kungi, un jūs nesēžat savās kamanās.

Celt pieminekļus mirušajiem disidentiem, vajājot šodienas dzīvos, saucot viņus par izstumtajiem un okupantiem, ir ciniska viltība un pretīga liekulība. Lai dzīvo apbedītā brīvība! Mums to nevajag dzīvu. Lūk, jūsu kredo.

Uz šī fona šodien notika tiesas sēde. Tiesnesis noraidīja ģenerālprokurora prasību aizliegt draudzei "Jaunā paaudze" un tās līderim publiski uzstāties.

Paldies Dievam, dziļas pazemības laikā un ar Viņa palīdzību mēs atkarojām vārda brīvību. Un mums priekšā vēl ir otrā kārta. Vēl viena cīņa. Taču vairāk par to vēlāk.

Gaidām rezultātu. Mēs turpinām lūgt un ticam, ka katrs pret mums vērstais ierocis nebūs sekmīgs, un katru mēli, kas ar mums sacenšas tiesā, Viņš liks kaunā.

Ir sākums. Process ir sācies. Un priekšā vēl trīs dienas.

Komentāri

Populāras ziņas