Jūs nevarat kalpot Dievam un mamonam. 09.01.22.

Neatkarīgi no tā, vai mēs to atzīstam vai nē, katrs no mums ir kalpotājs. Spēja kalpot ir kvalitāte, kas mums piemīt ģenētiskā līmenī. Bet kam kalpot, tā ir mūsu izvēle.

Pielūgsmes vai kalpošanas objekti var atšķirties. Milzīgs spektrs. Kā ar plus, tā arī ar mīnus zīmi. Kāds simtprocentīgi kalpo Tam Kungam, un kāds tikpat pašaizliedzīgi kalpo politiskai vai reliģiskajai sistēmai.

Kāds kalpo nabagiem un trūcīgajiem, un kāds kalpo savām kaprīzēm un iekārēm. Kāds ir piesātināts ar Dieva atzīšanas atklāsmēm un pielūgsmi garā un patiesībā. Un kāds apzināti paverdzina sevi mūsdienu elkiem, nabadzīgajiem un bezspēcīgajiem pasaules materiālajiem principiem. Spītīgi un neatlaidīgi atdzīvinot liberālisma filozofiju Baznīcas teritorijā. Visatļautības un humānisma tradīcijas.

Šajā pasaulē ir Vienīgais un Visvarenais Dievs Radītājs. Un papildus tam arī tā saucamie dievi, savā daudzveidībā. Viens no tiem ir mamona dievs. Tieši šajā krustojumā cilvēkam vajag izvēlēties, pret ko vērsties ar seju un pret ko ar muguru.

“Neviens nevar kalpot diviem kungiem: vai viņš vienu ienīdīs un otru mīlēs, jeb viņš vienam pieķersies un otru atmetīs. Jūs nevarat kalpot Dievam un mantai” (Mat. 6:24).

Tā kā šis ir mēneša otrās svētdienas dievkalpojums, tātad finanšu upe, tieši par to mēs runājam. Savlaicīga platforma, kur apstāties un saprast, kas mēs esam un kam kalpojam.

Kā jau teicām iepriekš, kalpošana ir katra cilvēka iekšējā vajadzība. Bet kam, tā ir viņa individuāla izvēle. Patiesa kalpošana spēj būt tikai vienam kungam. Tevis nepietiks diviem.

Mīlot vienu, tu ienīdīsi otru – tāda ir skarbā dzīves patiesība. Tāpēc izlem, kam vari sevi veltīt simtprocentīgi.

Pilnā apjomā šo vēstījumu varat redzēt šeit (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas