Šaurais ceļš vai platie vārti. Kamieļi, Mersedesi, Land Roveri vai atkal kamieļu bars? 12.12.21.

Es paredzu jautājumu: no kurienes radās šī oriģinālā kombinācija šodienas sprediķim?

Atklāti sakot. Uz mirkli, it kā nejauši, acīs iekrita šī Dubaijas dibinātāja šeiha Rašida dzīves skice. Mani vienmēr interesē veiksmīgu un ietekmīgu cilvēku principi.

Tātad, jautāts par savas valsts nākotni, viņš atbildēja: “Mans tēvs jāja ar kamieli, es braucu ar Mersedesu, mans dēls brauc ar Land Rover, bet mazdēlam atkal būs jājāj ar kamieli.

Kāpēc? Grūti laiki rada spēcīgus cilvēkus, spēcīgi laiki rada vieglus laikus. Viegli laiki rada vājus cilvēkus, vāji cilvēki rada grūtus laikus. Daudzi nesapratīs, bet ir jāaudzina karotāji, nevis parazīti...

Tas pats notiek, kad savam, visu dienu guļošajam bērnam visu dod par velti. Izklaidējas. Un tu maksā par visu un audzini parazītu un lūzeri savās mājās".

Nu, kurš gan ir pret atpūtu pēc darba dienām? Bet ja nu ir atpūta un izklaide, bet par darba dienām nav ne vārda? Par to arī nolēmu parunāt šai svētdienā.

Šie biedri no Tuvajiem Austrumiem kaut ko zina par izredzētību, jo viņi ir Ismaēla pēcteči. Izraēla brālēni un līdz ar to apsolītās zemes mantinieki.

Tad lūk, runa ir par attīstības pretrunām. Grūti laiki un spēcīgi vadītāji noved pie labiem un viegliem laikiem. Labvēlīgi laiki rada tolerantus, kompromisa un vājus vadītājus, kas vienmēr vājina valsti un noved to līdz diktatūrai un vardarbībai.

Un tur, no Land Rover, viņi atkal piespiedīs tevi pārsēsties uz kamieļa.

Kādi ir praktiskie secinājumi? Par to runājām pagājušās svētdienas dievkalpojumā, kuru varat noskatīties šeit (Tulkojums Latviešu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas