Ar vislabākie vēlējumiem un apsveikumiem. Aleksandrs Solžeņicins

Personīgi man šis cilvēks ir patiesi taisns cilvēks. Ticības titāns. Laikmeta simbols. Augstākais patiesa cēluma un bezgalīgas vīrišķības piemērs.

Viņš piekrita atklāti stāties pretī Staļina noziedzīgajam režīmam un varonīgi vērsties pret zvērīgo padomju tumsonības un totalitārisma sistēmu.  

Viņš nesaliecās un nepārdevās. Neizgāja uz kompromisu. Savu grūto dzīvesgājumu viņš ar cieņu nogāja līdz galam. Kā īsts varonis, kurš nenodeva savus dzīves principus.

Viņš joprojām izaicina mūs, kas esam sasnieguši pēdējos laikus.

Tad arī, lai gaidāmo svētku priekšvakarā šie būtu mūsu ceļa vārdi un Jaungada novēlējumi.

“Nedzenieties pēc spocīgā - pēc īpašumiem, tituliem: tas ir tiek piedzīvots ar gadu desmitu nerviem un tiek konfiscēts vienā naktī. Dzīvojiet ar vienādu pārākumu pār dzīvi - nebaidieties no nelaimes un nealkstiet laimes. Vienalga, ne rūgtais uz gadsimtu un ne saldais pa pilnam.

Gana jums, ja jūs nenosalsiet, un ja slāpes un izsalkums ar nagiem neplēš iekšas. Ja jums nav lauzts mugurkauls, abas kājas staigā, abas rokas lokās, abas acis redz un abas ausis dzird – kuru jums vēl apskaust?

Skaudība pret citiem mūs saēd visvairāk. Izslaukiet acis, nomazgājiet sirdi un augstāk par jebko novērtējiet tos, kuri jūs mīl un kuri ir pret jums labvēlīgi. Nedariet tiem pāri un nelamājiet. Nešķirieties ne ar vienu no viņiem strīdā.

Jūs taču nezināt, varbūt šī ir jūsu pēdējā darbība, un tādi jūs paliksiet viņu atmiņā”.

Aleksandrs Solžeņicins, "GULAGA arhipelāgs"

Komentāri

Populāras ziņas