Kalpošana mamonam Dieva Valstības teritorijā vai kalpošana Dzīvajam Dievam mamona teritorijā. 10.10.21.

No mūsdienu globālo satricinājumu viedokļa tēma ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Teritoriālie kari bija, ir un turpinās.

Vai tas nebija antisemītiskajā Vācijā, kad Oskars Šindlers glāba ebrejus? Vai pretpadomju Amerikā GIP pārstāvji nestrādāja, cenšoties vājināt naidīgo valsti no iekšpuses?

Vai tad ne musulmaņu Afganistānā pagrīdes kristīgās draudzes grauj Islāma valsts pamatus?

Un vai ne Dieva draudzē pēdējos laikos, sevi piesaka plēsīgi vilki, kas nesaudzē ganāmpulku?

Kā teikts Svētajos Rakstos: “Gars skaidri saka, ka vēlākos laikos daži atkritīs no ticības, pieķerdamies maldu gariem un dēmonu mācībām" (1.Timotejam 4:1).

Teritorija ir viena lieta, bet statuss un pārstāvniecība ir pavisam kas cits.

Tātad, par mūsu saknēm. Kristīgā kultūra nav dzimusi ērtā vidē. Kristietība radās pagānu tautu teritorijā. Viņu ideoloģija un pasaules uzskats bija diametrāli pretēji.

Neskatoties uz ideoloģisko un vēsturisko konfrontāciju, īstenajai draudzei vienmēr ir bijusi priekšrocība un milzīga ietekme naidīgu pagānu valstu teritorijā. Un tam bija būtisks iemesls.

Pagānu tautas pielūdza to, ko Tas Kungs bija radījis. Bet draudze, noliedzot elku pielūgšanu, atzina Radītāja autoritāti.

“Tev būs Dievu, savu Kungu, pielūgt un Viņam vien kalpot" (Mateja 4:10). Pagānisms atšķiras no kristietības ar to, ka Vienīgajam Dievam nav nekāda sakara ar dēmonisko daudzdievību.

Mamona ir viens no tiem.

No aramiešu valodas mamona ir vērtība, ko uzskata par ķīlu. Nevaldāma uzkrāšanas kaislība. Iedzīvošanās un labklājība uz citu rēķina. Citiem vārdiem sakot, korupcija kā dažādu manipulāciju un mahināciju sistēma.

Mamona demoralizē, iedvešot domu, ka, ja tev ir nauda, tev tiek garantēta visatļautība un nesodāmība. Viss tiek pirkts un pārdots, ieskaitot sirdsapziņu, cieņu un godu.

Ļaunais Hamans ķēniņam atnesa divus čemodānus naudas, lai apstiprinātu likumu par izraēliešu tautas iznīcināšanu. Ne mazāk ļaunais Jūdas atnesa farizejiem 30 sudraba gabalus, lai nodotu Jēzu. Kāds pārvērta Dieva dāvanu par preci kristiešu biržā.

Un kāds šodien piespiedu kārtā vakcinē un inficē savu tautu, pelnot ar to Eiropas covid miljardus.

Šī ir tikai virsotne aisbergam, ko sauc par mamonu. Un galvenais, lai mūsu ticības kuģis neciestu avārijā, kad saduras ar to.

“Neviens nevar kalpot diviem kungiem: vai viņš vienu ienīdīs un otru mīlēs, jeb viņš vienam pieķersies un otru atmetīs. Jūs nevarat kalpot Dievam un mantai" (Mateja 6:24).

Šo dievkalpojumu pilnībā varat noskatīties šeit (Tulkojums Latviešu valodā).

Iespējas ziedojumiem


Komentāri

Populāras ziņas