Alekseja Ļedjajeva oficiālā atbilde uz Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūras paziņojumu par "nevēlamām" organizācijām


Šādus super komplimentus savā uzrunā sen neesmu dzirdējis. Es sēžu šeit, Irlavas ielā, Rīgā, jau kuro gadu, neizbraucot. 20 gadus bez tiesībām iebraukt tajā lielajā valstī. Aizstāvam ģimenes institūtu šeit, Latvijā, pret LGBT iebrukumu. Aizstāvam savus cilvēkus no Covid un obligātās vakcinācijas. Sludinam Evanģēliju. Glābjam un izglītojam cilvēkus. Rīkojam autorprogrammas, analizējot apkārt notiekošo.

Burtiski pēdējā svētdienā nosvinējām manas jaunākās meitas kāzas, un pēkšņi... tāds pārsteigums.

Izrādās, ka mēs kā Baznīca Jaunā Paaudze Latvijā radām draudus Krievijas Federācijas nacionālajai drošībai, kā arī draudus viņu konstitucionālajai kārtībai.

Ziniet, emociju bija daudz. Dažādas emocijas. Gribu tās sakārtot pa plauktiņiem.

Pirmkārt, atzīšana.

Ideoloģiskie sāncenši atzinuši mūsu kalpošanas kalibru un ietekmi augstākajā valsts līmenī. Tas nozīmē, ka tie rūpīgi vērojuši visas mūsu kalpošanas.

Piesūkušies ar atklāsmēm. Un, visdrīzāk, viņi nedaudz ieskatījās nākotnē, kuru Tas Kungs mums jau ir sagatavojis. Nākotne, kas varētu ne tikai brīdināt, bet pat nobiedēt viņus. Un kā pie mums, krievu vidū, viņi ironiski atzīmē: ja baidās, tātad atzīst un ciena.

Starp citu, vairāki cilvēki pat piezvanīja un apsveica sakarā ar šo atzinību. Tātad, tas pirmajā plauktā.

No otras puses, tā ir degradējošas sistēmas paranoja.

Trīsdesmit gadu laikā tā arī nav izdevies radīt. Un ar demokrātiju sadraudzēties neizdevās.

Kāda tur demokrātija, ja vairāk nekā divdesmit gadus ilgst varas nemainība.

Tāpēc nekas cits neatliek, kā atgriezties pagātnē. Vispirms monopolizēt visu izglītojošo darbu valstī, pat reliģiskajā jomā, atjaunojot padomju cenzūru tīrā veidā.

Tad, lai izskaustu visas domstarpības, ko pārstāv dažādas "nevēlamas" organizācijas un draudzes. Pierakstot tām visu, kas ienāk prātā - gan ekstrēmismu, gan naida kurināšanu.  Apvērsuma mēģinājumus utt.

Tomēr pats galvenais apsūdzības šedevrs ir drauds valsts drošībai un konstitucionālās kārtības pamatiem.

Vai tiešām šī sistēma ir tik novājināta vai arī tā izlaiž garu, ja pat dialoga centieni, mēģinājums debatēt un uzdot jautājumus apdraud konstitucionālo kārtību?

Tātad, vai tiešām izglītības iegūšana, kritiska domāšana savas karjeras veidošana dažādās dzīves jomās, tostarp politiskās varas struktūrās, ir drauds valsts drošībai?

Vai tiešām šī sistēma ir tik vājināta, ka praktiskā Evaņģēlija sludināšana izrādījās bīstamāka par četru prezidentūras termiņu nonullēšanu?

Nu, gluži déjà vu. Likās, ka atvērta lāde, un uzvēdījusi vakarējā laikmeta naftalīna dvaka.

Treškārt, mūžsenais un pārbaudītais paņēmiens. Skaldi un valdi.

Mūsu ideoloģiskajiem sāncenšiem uzdevums ir sašķelt kustību. Izjaukt vienotību un atjaunot savu absolūto varu pār to. Sanaidot vienu reģionu kalpotājus ar citu reģionu līderu komandu.

Sagraut garīgo patronāžu, atraut no saknēm. Pretējā gadījumā kriminālvajāšana.

Es saprotu, ka daudzi NG mācītāji šodien saskaras ar ļoti nopietnu eksāmenu. Palikt vai atteikties. Palikt vai pārauties.

Maksāt cenu vai iziet uz kompromisu. Lai Dievs dod jums vīrišķību un drosmi. Gudrību un svaidījumu. Mēs esam gatavi palīdzēt, izmantojot cienījamu starptautisku cilvēktiesību organizāciju resursus. Tikai pasakiet, kad un kādā veidā.

Būtībā briest kārtējā vajāšana.  Vispirms Jehovas liecinieki. Tad "Jaunā paaudze", un pēc tam saskaņā ar izstrādāto scenāriju - visi pārējie nederīgie un "nevēlamie".

Ņemot to vērā, Talibana delegācijas uzņemšana Maskavā izskatījās vienkārši aizkustinoši draudzīga un miermīlīga.

Nu, gluži vai labdarības misija, salīdzinot ar mums.

Ceturtkārt, tas ir rupjākais konstitucionālo pamatnormu pārkāpums.

Diskriminācija reliģijas dēļ. Cilvēktiesību, vārda un reliģijas brīvības pārkāpums. Pārkāpums, ko mēs apstrīdēsim iepriekš minēto autoritatīvo starptautisko cilvēktiesību organizāciju līmenī.

Un visbeidzot, piektkārt, kluss, spītīgs priekšstats, ka dzelzs priekškars, čīkstot, atkal sācis kustēties. Un, iespējams, ļoti drīz atskanēs: Uzmanību, durvis aizveras, nākamā pietura ir Padomju Krievija.

Tas ir mūsu vērtējums notiekošajam un oficiālā atbilde uz Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūras paziņojumu par "nevēlamām" organizācijām. Vispārinot, tas tika paziņots 25. augustā trešdienas dievkalpojumā (Tulkojums Latviešu valodā):


Komentāri

Populāras ziņas