Latvijas nacionālā ideja. Vai tā tiešām pastāv?

Tēma nebūt nav prozaiska. Šī tēma ir kā fundamentāls pamatjautājums. Vispirms, es gribētu nedaudz retrospekcijas.

Runājot par Latvijas likteni, mēs nesākam pārdomas no 2021. gada notikumiem. Mūsu pārdomas aizsākas daudz agrāk.

Es runāju par kristīgo reformu vēsturi pēdējās desmitgadēs, kurā mēs bijām tieši iesaistīti, sākot no barikādēm.

Vēsturiskiem notikumiem, ar kuriem pašreizējai valdībai nav pilnīgi nekā kopēja.

(Krievu valodā)

Kopš tā laika ir pagājis daudz laika. Tomēr galvenais nebeidz satraukt. Nacionālā ideja. Kāda ir tās galvenā jēga?

Ar lielu prieku es uzdotu šo jautājumu tautai pēc 30 gadiem, vietējo draudžu mācītājiem, kristīgo konfesiju vadītājiem. Dodi Dievs, ka mums ar viņiem notiktu saruna.

Taču es uzdotu to pašu jautājumu ne vien reliģiskajiem līderiem, bet arī politiskajiem līderiem. Un ko par nacionālo ideju varētu teikt šodienas sasaukuma politiskie līderi?

Levita kungs, ko jūs spētu pateikt šai sakarā? Būdams ebrejs pēc dzimšanas un saskaņā ar pasi, Vācijas pilsonis, par kādām Latvijas interesēm apziņas dziļumos varētu būt runa???

Vai jūsu cirtainajā galvā pastāv nacionālā ideja? Un kāda tā varētu būt - latvietviska, ebrejiska vai vācu? Vai varbūt es kā krievs īsti jūs nesaprotu??! Un kur jūs bijāt laikā, kad Latvija, raujoties ārā no padomijas gūsta, cīnījās par savu neatkarību?? Tajā laikā Latvijas nacionālā ideja atradās visu spriedumu epicentrā.

Latvijas nacionālā ideja. Vai tā maz ir jūsu darba dienas darba kārtībā, vai arī tas ir tikai idiotisks, smieklīgs slogs, gar kuru nav ne laika, ne kādas intereses. Un kāds sakars ar to ir latviešu valodai, it īpaši, kad nākamais covida budžets pievests jums no Eiropas Savienības?

Šo pašu jautājumu gribētu uzdot Ministru prezidentam Kariņa kungam.

Par ko jūs priecājaties? Vai nacionālā ideja pastāv jūsu apziņā, laikā, kad esat ASV pilsonis, vai arī tas ir mīts?

Cik ilgi tiks smaidīts kameru priekšā, izvairoties no atklātām sarunām ar savu tautu, kura jūs ir ievēlējusi? Šīm spēlēm ir vienreiz jābeidzas. Nu, kad jūs beidzot to sapratīsiet un atbildēsiet uz šiem jautājumiem??!

Cik ilgi ņirgāsieties par savu tautu, kura jūs ievēlēja???

Latvijas iedzīvotāji tagad uzdod savai valdībai jautājumu - ko jūs tur darāt, un kā idejas jūs īstenojat?

Savas intereses, vai latviešu tautas intereses???

Vai neizrādīsies, ka pēc kārtējām nepatikšanām, kā man šķiet, tā būs ne tik daudz nacionālo interešu aizsardzība, cik to pilnīga iznīcināšana?

Īsāk sakot, ja jums nav vienaldzīga Latvijas nākotne, kā arī cilvēku ietekme uz šodienas valdību, es aicinu jūs uz savu Autorprogrammu, kas paredzēta nākamajā svētdienā, 27. jūnijā.

Programmā piedalīsies arī daudzi citi tiešie un netiešie pēdējo protestantu akciju dalībnieki,

kuru mērķis ir atgriezt mūs pie patiesās Latvijas Satversmes, kuru pirms vairāk nekā simts gadiem parakstīja pirmais Latvijas prezidents Jānis Čakste.

Laipni ielūdzam visus nevienaldzīgos latviešus un Latvijas iedzīvotājus, kuri saprot, par ko šeit tiek spriests, kuriem nav vienaldzīgi tas, kas notiks rīt!!!

Vispirms, sestdien, 26. jūnijā, mums būs nometnes sanāksme visām Latvijas draudzēm, kurā mēs iepazīstināsim ar savu stratēģiju laikam līdz gada beigām.

Un nākamajā dienā, 27. jūnijā, mēneša pēdējā svētdienā, notiks kopīga visu Rīgas draudžu kalpošana. Tas Kungs vēlas mūsu Kustībā nodrošināt gara vienotību miera savienībā.

No tā atkarīga gan Draudzes atmosfēra gan garīgais klimats mūsu pilsētās un mūsu valstī!!!

26. jūnijā. Mēneša pēdējā sestdienā.  Pulksten 12:00.

27. jūnijā. Mēneša pēdējā svētdienā.  Pulksten 11:00.

Laipni lūdzam. Priecājamies par visiem!!! Jebkurā laikā!!!

Zolitūde, Irlavas 7.

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas