Plaukstas lieluma mākonis. Reportāža no Gulbenes

Aizvadītās nedēļas nogale bija notikumiem bagāta kā nekad iepriekš. Cita starpā mums bija ceļojums uz mazo Latvijas pilsētu Gulbeni.

Pirmkārt, mūsu draudze tajā svinēja 30 gadu jubileju. Un, otrkārt, bija paredzēta tikšanās ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāju. Normunds Audzišs apsolīja personīgi piedalīties šajā sanāksmē.

Šis ir tieši tas gadījums, kad priesteri un valdības amatpersonas ir vienā komandā un pie viena galda. Sirds protams priecājas, redzot šādu ainu.

Ķēnišķās priesterības atdzimšana miniatūrā. Kā mākonis jūsu plaukstas lielumā. Lai Dievs dod, ka katrā pilsētā, kur atrodas mūsu draudzes, notiek tik unikāla sadarbība. Kā teikts Rakstos, pilsētas tiek uzceltas ar taisnīgo svētību.

Jurijs un Olga Pole ilgu laiku bija atbildīgi par šo draudzi. Un tagad ir pienākusi diena, kad viņi de facto stājas šajā pastorālajā amatā. Divas svinības vienā - 30. gadadiena un ordinācija.

Brīnišķīgs pāris. Inteliģents, atvērts, viesmīlīgs un pats galvenais - jūtīgs pret Svēto Garu. Visi priekšnoteikumi pastorālai kalpošanai.

Tik mājīga pilsētiņa.

Tik mājīga draudzes ēka un tāda pati viesmīlīgā pilsētas Dome.

Tik gudrs Dievs, Kurš visu dara savlaicīgi.

Viņam ir Savs kalendārs un Savi atzīmētie datumi.

Un galvenie atslēgas notikumi.

Kas zina, varbūt Gulbene ir tas rezerves poligons,

kur tiek atstrādātas gaidāmās ķēnišķās priesterības atdzimšanas shēmas. Kas zina... kas zina...

Nu, tagad ir laiks atgriezties Rīgā. Līdz nākamajai reizei, draugi!!!

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas