Autorprogramma. Izraēla, mēs esam ar tevi!

Mūsu Kustībai "Jaunā Paaudze" šogad aprit 32 gadi. Un visu šo laiku mēs esam sekojuši principiālai Izraēlu atbalstošai nostājai. Mums ir ciešas saites gan ar Izraēlas mesiāniskajām kopienām, gan arī dažiem Kneseta deputātiem. Turklāt mūsu draugu lokā ir Eiropas organizācija, kuru vada Tomass Sandell.

Mums nav vienaldzīgs tur notiekošais. Pēdējā mēneša laikā praktiski visos dievkalpojumos mēs lūdzām par mieru Jeruzalemē un par konflikta izbeigšanu visā Izraēlā.

Kaut ko mēs uzzinām no ziņām. Taču šodien lielākā privilēģija ir uzklausīt informāciju no pirmavotiem. Pie mums atkal visojas Izraēlas vēstniece Latvijā.

Neraugoties uz pārslogoto dažādu sanāksmju un pasākumu grafiku, Orli Gila piekrita mūs apmeklēt un piedalīties programmā Izraēla. Draudze. Miers.

Man jāsaka, ka saruna izvērtās objektīva un ļoti atklāta. Bez lieka patosa un standarta frāzēm Orlija iepazīstināja ar pašreizējā konflikta būtību un atklāja savu profesionālo vērtējumu notiekošajam.

Pēc tam viņas personā mēs svētījām visu Izraēlu.

Programmas otrā daļa bija veltīta pagātnes tumšajām lappusēm, kuras vēsturnieki dēvē par holokaustu. Traģiskam laikam, kas atklāja ebreju patiesos ienaidniekus, kā arī viņu patiesos draugus.

Un ne tikai Vācijā un citās Eiropas valstīs, bet arī Latvijas teritorijā.

Mana lielā vēlēšanās un sapnis ir, lai kādu dienu oficiāli un atklāti mūsu valsts valdība pasludinātu Izraēlu atbalstošu nostāju.

Jo, ja pagātne mums neko nav iemācījusi, mēs diez vai ieiesim savā svētīgajā nākotnē.

Kā jūs nopratāt, šīs programmas galveno būtību varētu noformulēt dažos vārdos - Izraēla, mēs esam ar tevi!!!

Pilnu šīs kalpošanas apjomu varat skatīt šeit (Krievu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas