Pielūkojiet, kā klausāties

"Tāpēc pielūkojiet, kā jūs klausāties! Jo, kam ir, tam dos, un, kam nav, tam atņems arī to, ko tas tur par savu" (Lūkas 8:18).

Ticības māksla ir māksla dzirdēt. Cik cilvēks spēj dzirdēt, tik viņš spēj ticēt, jo ticība ir no dzirdēšanas.

Kvalitatīva klausīšanās maina dzīves kvalitāti. Vienkārša informācijas saņemšana dzīvē neko nemainīs.

"Tāpēc, kamēr apsolījums ieiet Viņa atdusā mums vēl pastāv, bīsimies, ka kāds no mums neizrādītos to nesasniedzis. Jo arī mums evaņģēlijs ir pasludināts tāpat kā viņiem. Bet dzirdētais vārds tiem nepalīdzēja, tāpēc ka klausītājos nebija savienojies ar ticību" (Ebrejiem 4:1-2).

Pārmaiņas mūsu dzīvē atnes ne vienkārši Vārds, bet Vārds, kas tiek uzklausīts un izšķīdināts ticībā.

Ko nozīmē izšķīdināt ticībā? Pirmkārt pārvērtiet savu sirdi labā augsnē.

Otrkārt, šis Vārds ir jāpieraksta, jānostiprina un, protams, jāatceras. Pierakstiet ne tikai klēpjdatorā vai kladē. Nostipriniet uz sirds plāksnēm.

Treškārt, sistemātiski analizējiet un pārdomājiet to vienatnē, un, tiekoties ar draugiem, apspriežiet, cenšoties nonākt līdz būtībai. 

Un tikai pēc tam zināšanas pārvēršas uzskatos. Pielūkojiet, kā klausāties...

"Un visi iztrūkās par Dieva varenību. Bet, visiem vēl brīnoties par visu to, ko Viņš darīja, Viņš sacīja uz Saviem mācekļiem: "Ievērojiet labi šos vārdus: Cilvēka Dēlam jātop nodotam cilvēku rokās.

Bet viņi nesaprata šos vārdus, tie viņiem bija apslēpti, un viņiem tos nebija saprast, un viņi baidījās Viņu jautāt par šo vārdu nozīmi.

Un viņos cēlās domas par to, kurš no viņiem ir pats lielākais" (Lūkas 9:43–46).

Ielieciet šos vārdus sev ausīs - tas nozīmē kvalitatīvu klausīšanos. Tas nozīmē: atcerieties, pierakstiet, nostipriniet.

Izmantojiet savas smadzenes un atrodiet tur brīvu vietu, vismaz vienu failu, un ievadiet tur šos vārdus.

Viņš tiem par vienu, viņi - par kaut ko pavisam citu.

Lūkojieties, kā jūs klausāties. Kāpēc? Jo doma ir darbības projekts. Doma rada vēlmi. Vēlme rada noskaņojumu. Noskaņojums rada lēmumu. Un lēmums modulē rīcību.

Ielieciet šos vārdus sev ausīs -  nozīmē: ielieciet Dieva Vārdu savu noskaņojumu un lēmumu pamatā. Šajā gadījumā veiksme un uzvara ir garantēta.

Bet, ja jūs neraizējieties ielikt Manu Vārdu ausīs, būs kāds cits, kurš tur ievietos citu domu.

Vai tiešām Dievs teica? Alternatīva vienmēr ir līdzās.

Ja neliksi Dieva Vārdu savā apziņā un dosi vietu velnam, aina būs pavisam cita.  “Kreisās” domas radīs “kreiso” noskaņojumu un attiecīgi “kreisos” lēmumus, kas nolems tevi uz sakāvi un izgāšanos.

Pielūkojiet, kā jūs klausāties

Cilvēks pats izvēlas, kura domas ligzdos prātā un sirdī.  Un tas ietekmēs ne tikai šodienas noskaņojumu, bet arī likteni kopumā.

Jo, kādas ir cilvēka domas, tāda būs arī viņa nākotne.

Pilnu šīs kalpošanas ierakstu varat noskatīties šeit (Krievu valodā):

Iespējas ziedojumiem

Komentāri

Populāras ziņas